Home / Baking / Dansk wienerbrød
11 juli, 2017

Dansk wienerbrød

Posted in : Baking, Kake on by : henning.oland

P5174928 (2)

Dansk wienerbrød bakt på smør

Ingredienser

(3 stenger)

Deig til wienerbrød

  • 375 gram hvetemel
  • 2 dl  melk
  • 25 gram gjær (1/2 pakke)
  • 40 gram sukker
  • 50 gram smør
  • 1/4 teskje kardemomme
  • 1 egg

Smør til folding av deig. 

  • 375 gram  kaldt smør

Remonce

  • 50 gram smør
  • 50 gram sukker
  • 50 gram marsipan

Pensling

  • 1 sammenpisket egg
  • 1 ss vann, melk eller fløte vispes sammen med egget
  • 1 dl sukker

Deig:

Smelt smøret i en gryte ( skal ikke bli brunt). Tilsett melk og la det bli ca 37 gr varmt. Rør gjæren ut i den lune melken, og tilsett resten. Rør det hele godt sammen og elt deigen i 10 min. La den heve til dobbel størrelse.

Rull ut deigen til en plate ca 30×60 og legg smøret på 2/3 del av deigen.

Riv det kalde smør ut på 2/3 del av deigen.

 

 

 

 

Fold så deigen slik at den delen uten smør kommer over smørdelen.

 

 

 

 

Legg så siste del over folden, rull ut til firkant igjen på 30×60 og fold igjen. Dette gjentas 3 ganger. Blir smøret for mykt, sett deigen inn i kjøleskapet i ca 15 min.

Bakes i 20-25 minutter ved 180°C varmluft.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *