Home / Familie mat / Håndlaget pasta (med video)
11 juli, 2017

Håndlaget pasta (med video)

Posted in : Familie mat, Med video on by : henning.oland Stikkord: ,

Håndlaget pasta

Håndlaget pasta

Det er mange som har en pastamaskin, men det går fint an å lage pastaen for hånd og kjevle den ut selv.  Er utrolig morsomt,  og man kan skjære den ut i den bredden man vil.  Det er slett ikke vanskelig, jeg har laget en video med Pastadeig  så du kan se hvordan jeg gjør det.  LYKKE TIL 🙂

Ingredienser: Oppskriften er for 2-3 personer.

2 egg

3-5 dl hvetemel

Litt salt

Fremgangsmåte:

Hell ca 3 dl mel ut på benken, og lag en fordypning i melet. Hell begge eggene ut i melet sammen med salt, og rør rundt med en gaffel mens du tilfører mel.  Når egget er så fast at du ikke kan røre mer, bruk da en sleiv til å jobbe melet inn. Når deigen er  jobbet sammen til en klump, skal den eltes i ca 10 -15 min til den blir blank og fin. La den hvile i 15 min.

Utrulling: (fordel med en rundstokk).

Ta litt mel på bordet og kjevle deigen ut. Når deigen er så tynn du ikke kan kjevle mer, rull den da opp på kjevlen og jobb fra midten og ut mot enden. Gjenta dette til deigen er så tynn du kan se overskriften på  en avis. Så ruller du den opp på stokken igjen og skjær den over på langs, nå har du lasagne plater. Rull en plate sammen og skjær ut den pastatykkelsen du vil. 1 cm strimler blir til f.eks båndpasta.

Koketid er ca 2-4 min

SE VEDIO HER Pastadeig

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *