Home / Baking / Honningristet müsli
11 juli, 2017

Honningristet müsli

Posted in : Baking, Familie mat, Mat under 20 min on by : henning.oland Stikkord: , ,

Müsli

Müsli

 

Müsli er en virkelig god start på dagen blandet med feks yoghurt eller biola. Det er lett å lage selv, og fordelen med dette er at du kan ha i alt det du liker best:)  På bildet har jeg i tørket banan, tranebær, mandler, hasselnøtter, paranøtter, valnøtter og  kokosmel.

Ingredienser:

100 gram mandler

50 gram hasselnøtter

50 gram valnøtter

20 gram paranøtter

20 gram kokosmel

Honning

Kokosfett ( delfia fett )

Fremgangsmåte: 

Hakk alle nøtter i biter og bland dem i en skål ( minus kokosmel ). Varm en stekepanne og smelt 1/2 ss delfiafett og 1 ss honning. Tilsett så 1/3 del nøtter og rør godt rundt i ca 3-4 min. Gjenta med resten av nøttene. Kokosmelet skal tilsettes til sist da dette ikke tåler så mye varme og blir fort brunt.

La det hele avkjøles på en stekeplate og vend blandingen av og til så den ikke kleber sammen.

Fakta om nøtter:

  1. Mandler er et frø fra mandeltreets stenfrukt, og er den beste kilde til E- vitamin. E-vitaminer er sterke antioxsidanter, som sies å holde huden ung da de bremser cellenes aldringsprosess.
  2. Hasselnøtter har et høyt innhold av kostfiber, som gjør at de gir en god følelse av metthet. De har et høyt innhold av B-vitamin og folat, som bla. anbefales til gravide . Noen studier har vist at folat er viktig i forebyggelse av alzheimer.
  3. Valnøtter har fått flere forskeres oppmerksomhet pga. av det høye nivået av planteomega 3. Valnøtter ligner på små hjerner og kalles derfor ofte for » hjernemat» på grunn av dens tilsynelatende gode evne til å stoppe  hjernens aldring.  (forskning uført på rotter)
  4. Parannøtter er kullhydratfattig , og er samtidig den nøtten som har det høyeste innhold av selen. Dette hjelper bl.a. med å rense kroppen for kvikksølv. Kroppen bruker dessuten selen til å produsere en form for antioxidanter, som beskytter celler mot skade.

kilde: alt.dk/sundhet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *