Home / Baking / Opp ned eplekake
11 juli, 2017

Opp ned eplekake

Posted in : Baking, Kake on by : henning.oland

Denne kaken ble en stor vinner fra den aller første gang jeg laget den, den er enkel og krever ikke så mye tid heller.  Kan serveres med krem eller rømme.

Ferdig kake vent ut på et fat

Ingredienser:

1,5 dl sukker

80 g smør

2 egg

0,8 dl melk

1/2 ts vaniljesukker

2 dl mel

1/2 ts bakepulver

1/2 ts kanel

Fyll:

80 g smør

1,2 dl brunt sukker

1 stort eple

FREMGANGS MÅTE:

Rør sukker og egg sammen til en hvit masse, tilsett kanel. Smelt smøret og tilsett melken i det lune smøret.

 

Sikt i mel, bakepulver og vanilje, og tilsett melk/smør blandingen.

Fyll:

Smelt smør og sukker ved svak varme. Skjær eplet i små båter.

 

Hell sukker/smørblandingen ut i en rund form, og legg epler rundt.

Hell over deigen og sett den midt i oven ved 170 grader i ca 40 min. Test med en trepinne om den er gjennomstekt.

Vend kaken ut på et fat, og fjern formen.  Kan serveres lun.

Server med rømme eller pisket krem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *