Home / Baking / Pikekyss med lakris
11 juli, 2017

Pikekyss med lakris

Posted in : Baking, Kake, Lørdags godt on by : henning.oland Stikkord:

Pikekyss

 

Når man har laget is, er det eggehvite til overs.  Det er ingen grunn til å kaste dem. De  kan brukes til pikekyss eller fløteboller.

Ingredienser:

5 stk eggehviter

3,5 dl sukker

2-3 ss lakrispulver ( etter hvor mye smak du ønsker )

Fremgangsmåte:

Pisk eggehviten helt stiv ( du skal kunne snu skålen med bunden opp uten det faller ut).  Bland sukker godt med lakrispulveret, og tilsett litt og litt i den stive eggehviten.

Hell massen opp i en sprøytepose eller en brødpose, og sprøyt det ut på en stekeplate med bakepapir.  De skal være ca 2 cm i diameter og 1.5 høye.

Stek dem i ca 1,5 – 2 timer ved 100 gr ( alt etter størrelse ).  De er ferdige når de løsner fra platen uten for mye makt.

Tips: Man kan bruke andre smaker også, og man kan man bruke konditorfarge for å gi dem farge etter smak.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *