Home / Lørdags godt / Saltkarameller/ fløtekarameller
11 juli, 2017

Saltkarameller/ fløtekarameller

Posted in : Lørdags godt on by : henning.oland

For en tid tilbake fikk jeg en smaksprøve på disse karamellene.  Og ja, man ikke bare klare seg med en.

5 dl kremfløte

250 g sukker

120 g glukosesirup

1 ss maldonsalt ( eller annet godt salt )

Jeg kokte sukker, fløte og glukose ved middels varme i ca 30-40  minutter. Det skal være slik at massen er brun, og at den slipper bunnen av gryten. Du kan evt ta litt og dyppe i kaldt vann, da får du en fin konsistens og de er ferdig. Men min erfaring tilsier at de som regel skal ha et minutt mer. Når du har den rette konsistensen,  rører du inn salt.  Held massen ut på bakepapir og vent til det er størkner, slik at du kan skjære det med en kniv ( ca 1 cm x 2,5 cm ).  Når all karamellen er skåret opp, kan man evt dyppe dem i smeltet sjokolade eller drysse over kakaopulver.

Pakk de ferdige karamellene inn i matpapir, eller farget papir beregnet til godteri ( kan kjøpes på Panduro).  Ved bruk av  farget papir har man en fin vertinnegave, som alltid blir godt mottatt:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *